CZK
0 Kč
Nabídka not
Nabídka not
  Novinky Klávesové nástroje Smyčcové nástroje Dechové nástroje Žesťové nástroje Strunné nástroje Bicí nástroje Zpěv a zpěvníky Pěvecké sbory Hudební nauka Hudební dárky Orchestr a soubory   Slevy a doprodeje
Důležité
Máte jakýkoliv problém? Napište nebo zavolejte nám
+420 777 703 088 info@raj-not.cz Doprava zdarma od 1500 Kč Přes 14 tisíc produktů Platba online, převodem i dobírkou
Newsletter
Přidejte se k
6 131 milovníkům hudby
a získejte pravidelné tipy na nové noty a akční nabídky

Šest příležitostných skladbiček pro klavír od Jaroslavy Luklové

Autor Luklová Jaroslava
Kód PZ622
Obtížnost Mírně pokročilý
Vydavatel Petr Zapletal
Jazyk Čeština
Velikost 230x300x10 mm
Dostupnost do 5 - 7 pracovních dnů


- +
175 Kč
Doprava již od 69 Kč


Pro uložení produktu do oblíbených je nutné se přihlásit.





Klavírní skladbičky byly většinou komponovány pro žáky paní Jaroslavy Luklové, která je nyní v důchodu. Již neučí, ale velmi se zajímá o současnou výuku klavírní hry. Ze spolupráce s mladšími učiteli na ZUŠ vycházejí různé podněty, a tak v letech 2005–2013 skladbiček rychle přibylo. Jsou mezi nimi díla snažší i technicky náročnější. Evokují dětskou představivost, jsou melodické, harmonicky jednoduché, nepostrádají vtip a zachovávají jednoduchou formu.
Při komponování skladeb na text se zvolí takt (nejčastěji 2/4 nebo 3/4), melodie a harmonie. Sloku nestačí pouze citovat, protože se často slova nebo verše opakují. Ovlivní se tak délka skladby a dobře se zachovává pravidlo osmitaktí (předvětí – závětí). Důležitou věcí je přihlédnutí k technickým možnostem žáků. Lze přidat citoslovce, aby se lépe navodila nálada, fantazie pak lépe působí na prožitek z přednesu. Rozepsání slov do taktů slouží především učiteli, aby mohl žákům skladbičku více přiblížit.

„Malým pianistům přeji hodně radosti z hudebních pokroků. Těším se, že budou mé skladbičky rádi hrát.“
Jaroslava Luklová