CZK
0 Kč
Nabídka not
Nabídka not
  Novinky Klávesové nástroje Smyčcové nástroje Dechové nástroje Žesťové nástroje Strunné nástroje Bicí nástroje Zpěv a zpěvníky Pěvecké sbory Hudební nauka Hudební dárky Orchestr a soubory   Slevy a doprodeje
Důležité
Máte jakýkoliv problém? Napište nebo zavolejte nám
+420 777 703 088 info@raj-not.cz Doprava zdarma od 1500 Kč Přes 14 tisíc produktů Platba online, převodem i dobírkou
Newsletter
Přidejte se k
6 131 milovníkům hudby
a získejte pravidelné tipy na nové noty a akční nabídky

Radio-album : Výběr písní pro souborovou hru 2 - Jaromír Nohavica

Autor Jarek Nohavica
Kód R282
Obtížnost Mírně pokročilý
Žánr přednes
Vydavatel Nakladatelství ČRo
Dostupnost Skladem poslední 2 ks


- +
384 Kč
Doprava již od 69 Kč | Odesíláme do 24 hodin


Pro uložení produktu do oblíbených je nutné se přihlásit.





Po úspěšném prvním dílu přichází Hudební nakladatelství Českého rozhlasu s druhým dílem. Noty jsou sestaveny z dalších populárních písní Jaromíra Nohavici, určené zejména pro souborovou hru na základních uměleckých školách. Kromě samotné partitury najdete v publikaci 3 hlasy v B ladění nebo čtyři hlasy v C ladění. Dále také part kytary a klavíru.

„Partitury v této publikaci,“ jak říká Lukáš Sommer, „jsou vlastně jakýmsi leporelem… Mohou zaznít v plném obsazení, ale také nemusí. Každá píseň je zaranžována tak, aby v provozu ZUŠ mohla najít uplatnění v nejrůznějších variantách. Partitury samy o sobě jsou spíše jen sumou toho, co může zaznít. Pokud má například učitel ve své třídě jen dva melodické hlasy, jednoduše si vybere, zdali k melodii písně přibere druhý, či třetí hlas. A nejen to. Když vyučující na hru prvního řádku nebude mít k dispozici flétnu, hoboj, či housle (hlas in C), ale například klarinet, tak z přiloženého materiálu k partituře použije jednoduše tentýž part - in B. A jestliže v den koncertu náhle onemocní klavírní korepetitor, snadno ho nahradí kolega či kolegyně z kytarové třídy s jednoduchými a vděčně psanými doprovody.  



1. Bláznivá Markéta
2. Zatímco se koupeš
3. Petěrburg
4. Zítra ráno v pět
5. Sarajevo
6. Starý muž
7. Zatanči
(Zobrazit více)