CZK
0 Kč
Nabídka not
Nabídka not
  Novinky Klávesové nástroje Smyčcové nástroje Dechové nástroje Žesťové nástroje Strunné nástroje Bicí nástroje Zpěv a zpěvníky Pěvecké sbory Hudební nauka Hudební dárky Orchestr a soubory   Slevy a doprodeje
Důležité
Máte jakýkoliv problém? Napište nebo zavolejte nám
+420 777 703 088 info@raj-not.cz Doprava zdarma od 1500 Kč Přes 14 tisíc produktů Platba online, převodem i dobírkou
Newsletter
Přidejte se k
6 131 milovníkům hudby
a získejte pravidelné tipy na nové noty a akční nabídky

Dvanáct sonatin pro klavír od Vaňhal Jan Křtitel

Autor Vaňhal Jan Křtitel
Kód H7461
Obtížnost Mírně pokročilý
Žánr klasická hudba
Vydavatel Bärenreiter Praha
Počet stran 39
Jazyk Čeština
Velikost 230x300x10 mm
Dostupnost Skladem poslední 2 ks


- +
144 Kč
Doprava již od 69 Kč | Odesíláme do 24 hodin


Pro uložení produktu do oblíbených je nutné se přihlásit.





Jan Křtitel Vaňhal (1739-1813) původem český skladatel působil od svých jednadvaceti let celý život ve Vídni. Byl nejen neobyčejně plodným skladatelem, ale také výborným hráčem na klavír, varhany, flétnu a smyčcové nástroje, pravidelně se scházíval s Mozartem, Dittersdorfem a Haydnem, s nimiž hrával ve smyčcovém kvartetu. Předkládané sonatiny pro klavír jsou určeny mírně pokročilým žákům; Cadenza na počátku každé z nich byla možná určena k pedagogickému probrání harmonických funkcí a jejich spojů (spolu s výukou praktické hry byla dříve zároveň probírána také hudební nauka, harmonie a částečně i estetika).
Invencí i strukturou jsou Vaňhalovy sonatiny prosté. Jejich náladová a stylová paleta je ale velmi pestrá a představuje jakýsi zjednodušený vzorník různých hudebních druhů skladatelovy doby - hudebního klasicismu. Titul vychází vstřic pedagogickým potřebám a doplňuje pedalizaci i prostoklady. Podrobnosti jsou uvedeny v ediční poznámce Věroslava Němce a předmluvě Olgy Zuckerové.