CZK
0 Kč
Nabídka not
Nabídka not
  Novinky Klávesové nástroje Smyčcové nástroje Dechové nástroje Žesťové nástroje Strunné nástroje Bicí nástroje Zpěv a zpěvníky Pěvecké sbory Hudební nauka Hudební dárky Orchestr a soubory   Slevy a doprodeje
Důležité
Máte jakýkoliv problém? Napište nebo zavolejte nám
+420 777 703 088 info@raj-not.cz Doprava zdarma od 1500 Kč Přes 14 tisíc produktů Platba online, převodem i dobírkou
Newsletter
Přidejte se k
6 131 milovníkům hudby
a získejte pravidelné tipy na nové noty a akční nabídky

Martin Kratochvíl: Piano solo a CD

Autor Martin Kratochvíl
Kód R255
EAN 9790660612224
Obtížnost Obtížný
Vydavatel Český rozhlas
Jazyk Čeština
Velikost 230x300x10 mm
Dostupnost Skladem poslední 2 ks


- +
287 Kč
Doprava již od 69 Kč | Odesíláme do 24 hodin


Pro uložení produktu do oblíbených je nutné se přihlásit.





Do rukou se vám dostává album dvanácti skladeb v notové podobě doprovázené i CD nosičem s autorskými nahrávkami. Hlavním zřetelem výběru byl jednoduchý tvar skladby, který co nejvíce odpovídá jazzovým standardům nebo evergreenům. Než usednete k těmto notám a z Vašeho klavíru vyjdou první tóny, přečtěte si nejprve „návod k použití“, neboli „kuchařku“ Martina Kratochvíla ke zpracování jeho skladeb.

Notový záznam je jen aproximací, přiblížením se k podstatě hudby, kterou už musíte uchopit a poznat sami. Nenechte se ani trochu zmást někde zdánlivou obtížností rytmického záznamu, nebo harmonických značek. Dobré je si věc nejdříve pustit z CD a přitom číst z papíru. Neděste se, když se notový záznam liší od toho, co slyšíte z CD. Notový záznam chce co nejvíce vyjít vstříc „listařským“ schopnostem hráčů. Oproti akademicky korektnímu zápisu úmyslně zjednodušuje, enharmonicky nesprávně pojmenovává akordové značky a vůbec, chce aby se co nejmíň četlo a co nejvíc hrálo.