CZK
0 Kč
Nabídka not
Nabídka not
  Novinky Klávesové nástroje Smyčcové nástroje Dechové nástroje Žesťové nástroje Strunné nástroje Bicí nástroje Zpěv a zpěvníky Pěvecké sbory Hudební nauka Hudební dárky Orchestr a soubory   Slevy a doprodeje
Důležité
Máte jakýkoliv problém? Napište nebo zavolejte nám
+420 777 703 088 info@raj-not.cz Doprava zdarma od 1500 Kč Přes 14 tisíc produktů Platba online, převodem i dobírkou
Newsletter
Přidejte se k
6 131 milovníkům hudby
a získejte pravidelné tipy na nové noty a akční nabídky

Technika houslové hry sešit 1 - Zdeněk Gola

Autor Zdeněk Gola
Kód BA 9550
EAN 9790260105911
Obtížnost Mírně pokročilý
Žánr učebnice
Vydavatel Bärenreiter Praha
Počet stran 82
Jazyk Čeština
Velikost 230x300x10 mm
Dostupnost Skladem poslední 2 ks


- +
284 Kč
Doprava již od 69 Kč | Odesíláme do 24 hodin


Pro uložení produktu do oblíbených je nutné se přihlásit.





Metodika obou sešitů Golovy učebnice se zásadně liší od podobné houslové literatury a přináší nový pohled na způsoby studia prstové techniky. Technika levé ruky je zde chápána jako základ houslové hry. Spočívá ve hmatové jistotě prstů, která podle autora vychází ze dvou pohybových funkcí levé ruky. Z horizontálního postavení, v němž se ruka pohybuje pouze v rámci jedné libovolné polohy a z vertikálních pohybů, kdy ruka již není stabilizována na jednom místě, ale střídá různé polohy podél hmatníku. V zájmu maximální hmatové jistoty prstů jsou tyto dva směrové pohyby od sebe odděleny a samostatně se procvičují v různých kombinacích jak v jednohlase, tak i ve dvojhlase. Ve 2. sešitu se horizontální a vertikální pohyby opět spojují a zdokonalují se kompaktně. Jednotlivá cvičení Techniky houslové hry jsou určena houslistům, kteří již mají základní znalosti ve hře v polohách a dvojhmatech. Mají sloužit jako celoživotní studijní materiál, ke kterému se dle individuální potřeby může každý hráč vracet. 

Prof. Zdeněk Gola (*1929), český houslový pedagog, působil po absolvování Janáčkovy akademie múzických umění v Brně jako profesor houslové hry na Konzervatoři hudby v Ostravě. V roce 1966 odešel do Švédska, kde se uplatnil jako člen orchestru, koncertní mistr i sólista a pedagog. Je autorem četných pedagogických prací publikovaných ve Švédsku, Německu a České republice.

- nová metoda procvičování techniky levé ruky
- celoživotní studijní materiál pro zdokonalení každého houslisty
- publikace včetně komentářů ke cvičením vychází v trojjazyčné verzi (cz./ger./eng.)